Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor online versie of plak de volgende URL in uw browser:
www.procesverbeteren.nl/pers/mei16.htm

Nieuwsbrief no.55
mei/juni 2016

één nuttige e-mail per 2 maanden
Procesverbeteren.nl
Inspiratie door diepgaande praktijkverhalen

Hoe meetbaar is Lean?

Als u op een werkvloer rondwandelt, schat u dan ook meteen in hoe “Lean” het bedrijf is? Persoonlijk kijk ik daartoe vooral naar het niveau van visueel management.

Kun je in één oogopslag zien hoe de waardestroom loopt, en welke verstoringen daarin optreden? Is er sprake van panta rhei, in de betekenis dat alles stroomt? En is er sprake van panta rhei in de betekenis dat die stroom enerzijds stabiel is, maar ook voortdurend verandert, want continu verbetert? Bij een beoordeling van Lean spelen verder de mate van orde, netheid en rust een belangrijke rol.

Natuurlijk blijft dit subjectief. Er zijn echter ook allerlei audits en assessments, die claimen op min of meer objectieve wijze “Lean-heid” te meten. Uiteindelijk leidt dit alles tot de vraag: Hoe meetbaar is de mate van Lean?

Hoe meetbaar is de mate van Lean?
Hoe meetbaar is de mate van Lean?

Het antwoord is denk ik: “enigszins”. Zoals ik in eerdere columns al schreef betekent Lean dat je proefondervindelijk steeds beter probeert een bepaalde missie te vervullen. Ieder Lean productiesysteem is daarom weer een beetje anders.

Belangrijker nog dan dat productiesysteem is de rol van de mens, Lean gedrag dus. Dat meetbaar maken is nog moeilijker. Lean aanleren is denk ik net zoiets als het onder de knie proberen te krijgen van sporten zoals schaatsen of tennis. Eerst moet je heel lang oefenen, en daarna ziet het er ineens heel gemakkelijk uit. Bovendien kun je dan niet zo eenvoudig uitleggen wat je nu precies anders doet dan iemand die zo'n sport net wat minder beheerst.

Dit is volgens mij ook de reden waarom de kern van het Toyota Productie Systeem, als organisatievorm die continue verbetering stimuleert, pas zo laat werd begrepen. En het is ook de reden waarom je vaak wel ‘voelt’ of een organisatie Lean is, maar dat gevoel niet zo één twee drie kunt onderbouwen.

Ik denk dat het onmogelijk is om via audits het niveau van tennissers te bepalen. Het gaat er uiteindelijk immers om hoeveel punten zij scoren. Bij Lean is dat net zo. Een organisatie is meer Lean naarmate zij zich sneller weet te verbeteren. Dit meten met als doel om daar een absoluut oordeel over te vellen lijkt me bijkans onmogelijk.

Toch kunnen Lean audits wel degelijk zin hebben. Vooral als u nog niet zo heel lang bezig bent met continu verbeteren, én als u iedereen bij zo’n audit betrekt. Sommige Lean aspecten, zoals de stabiliteit van processen of de managementstijl in uw organisatie zijn namelijk wel degelijk meetbaar. Na zo´n audit kunt u zich dan richten op uw zwakste punten. Op die manier neemt u de kortste route op uw Lean reis. Blijf daarbij overigens wel alle verbeteracties nadrukkelijk koppelen aan uw bedrijfsmissie, anders loopt u het risico dat goed scoren op Lean audits een doel op zich wordt.

Organisaties die ervaren zijn op het gebied van Lean zijn denk ik minder gebaat bij audits. Als je écht Lean bent moet je immers vanzelf de belangrijkste verbeteropties zien!

Dr Ir Jaap van Ede,
hoofdredacteur procesverbeteren.nl
> Reageer (via ons forum, waar een kopie van deze blog staat)

Kort nieuws m.b.t. de gebruiksvriendelijkheid van ons platform:


A. MOBIEL-VRIENDELIJKE VERSIE
Sinds eind 2015 is er een speciale layout voor SMARTPHONES. Als u de smartphone-layout ziet, staat dit in het topmenu. Op onze openingspagina staat bovendien linksboven een button waarmee u van layout kunt switchen (ook handig als u extra grote letters wilt op uw desktop).

B. Interactieve artikelen. De lijst met interactieve artikelen vindt u hier.

C. Wijzigen gegevens. Bent u bijvoorbeeld uw wachtwoord kwijt of wilt u uw e-mail adres aanpassen? Begin hier.

D. Sommige artikelen zijn (deels) afgeschermd. Na (gratis) registratie kunt u altijd alles lezen! Wat wij adviseren:
  • Geen wachtwoord? Registreer (gratis en spamvrij)
  • Wachtwoord kwijt? Maak een nieuw wachtwoord aan met uw e-mail adres
  • Bent u de enige gebruiker van uw computer? Kruis dan bij het inloggen "onthoud mij"  aan. Hierna wordt u bij elk bezoek automatisch herkend en hoeft u dus niet steeds opnieuw in te loggen!
D. Volg ons ook via Twitter
Zoekt u een adviseur, leverancier of een opleiding?

Dit zijn de partijen die bij ons adverteren, en die daarmee laten zien dat ze verspreiding van kennis over procesverbetering een warm hart toedragen!

A1. Overzicht nieuwe artikelen:   

1. Lead & Change: Gouden tips verandermanagement (1/2)
    Verslag: Lean Event 2016

2. Lead & Change: Bereik doelen via je executieve brein
    Boek: Ik2 - De beste versie van jezelf (Sitskoorn)

3. Lean: Digitaal productieproces in de kaart kijken
    Case: Kadaster

4. Lean: Lean in Universitair Ziekenhuis Antwerpen
    Case: Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)

Samenvattingen van bovenstaande artikelen staan hieronder, meer artikelen vindt u via ons nieuwsarchief en nieuwsbriefarchief. Ook kunt u op verschillende manieren zoeken in ons bestand met honderden case-beschrijvingen, boekbesprekingen en artikelen!
In ons nieuwsbriefarchief houden wij zoveel mogelijk de weblinks up-to-date. Daarom raden wij u aan oude nieuwsbrieven via dat archief te raadplegen.
Heeft u een op- of aanmerking, idee, onderwerp-suggestie of case? Mail ons, ook wij worden graag steeds beter!


A2. Samenvattingen nieuwe artikelen:

1. Lead&Change: Gouden tips verandermanagement (1/2)
    Verslag: Lean Event 2016

Impressie Lean Event 2016
^ Impressie Lean Event 2016

Op veel vlakken willen en zelfs moeten organisaties voortdurend veranderen. Dat gaat alleen sámen met de medewerkers. Hoe houd je als organisatie een open blik en blijf je zo wendbaar mogelijk? Hoe vergroot je het werkplezier, en vind je een “hefboom” om verandering in gang te zetten?

Verandermanagement in vele vormen was het centrale thema tijdens het Lean Event 2016. In een serie van twee artikelen zet ik de belangrijkste tips op een rij. Dit levert een caleidoscoop aan inzichten op. Van innovatieteams tot coaching, en van manieren om van uw klanten fans te maken, tot bijdragen aan een betere wereld!

> lees verder   
2. Lead&Change: Bereik doelen via je executieve brein
    Boek: Ik2 - De beste versie van jezelf (Sitskoorn)

Margriet Sitskoorn en haar boek Ik2
^ Margriet Sitskoorn en haar boek Ik2

Deze vluchtige wereld dwingt ons, en de bedrijven waarin we werken, steeds sneller te veranderen. Tegelijkertijd komen er ongekend veel prikkels op ons af. De evolutionair oude delen van ons brein reageren daarop, en zijn daarbij gericht op korte termijn genot.

Je hoeft echter geen speelbal van je brein te blijven, betoogt Margriet Sitskoorn in haar boek Ik2. We hebben namelijk ook een executief brein. Daarmee kun je reflexen onderdrukken, pauzes inlassen, en weloverwogen beslissingen nemen, gericht op lange termijn verbeterdoelen. Hoe méér je dat doet, hoe beter je daarin wordt.

Wij lazen Sitskoorn’s boek, met in ons achterhoofd de vraag: wat kun je met haar ideeën als je (Lean) manager bent?

> lees verder   
3. Lean: Digitaal productieproces in de kaart kijken
    Case: Kadaster

Magneetbord toont digitale werkstroom Kadaster
^ Magneetbord toont digitale werkstroom

De klanten van het Kadaster vinden actualiteit het allerbelangrijkste! Daarom werd een Lean productielijn ingericht, om het actualiseren van de topografische kaarten te versnellen.

Kaartdelen - Nederland is verdeeld in vlakken van 62,5 vierkante km - bewegen zich nu vloeiend van bewerking naar bewerking. De heilige graal is een One Piece Flow. Daarbij zijn er in het geheel geen tussenvoorraden, en sluiten de bewerkingen naadloos op elkaar aan.

Een cruciale rol bij het continu verbeteren van de doorstroom, op basis van customer pull, speelt een magneetbord. Dit maakt namelijk een voorheen onzichtbare, want digitale, werkstroom zichtbaar. Hierdoor laat het productieproces zich in de kaart kijken, zou je kunnen zeggen!

> lees verder   

4. Lean: Lean in Universitair Ziekenhuis Antwerpen
    Case: Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA)

Operatiekamer in het UZA
^ Eén van de operatiekamers in het UZA

Op basis van het Britse Productive Ward programma voerde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) binnen vier jaar op vrijwel alle ziekenhuisafdelingen Lean in. Niet alleen op de verpleegafdelingen, maar ook in de OK’s en in de polikliniek!

Opvallend veel artsen, specialisten en anesthesisten raakten enthousiast. Tientallen van hen volgden al een lean leadership opleiding.

Resultaten zijn er ook. Zo steeg het percentage tijd dat verpleegkundigen aan directe zorg besteden van 33% naar 43%.

Het UZA werkt nu hard aan een True North: Welke verbeteringen hebben de hoogste prioriteit, en hoe kan elke afdeling daaraan bijdragen.

> lees verder   
   > plaats aanvulling bij dit artikel 
Advertorial
Adverteer op procesverbeteren.nl

Banners op site en in nieuwsbrieven
^ Uw banner op onze site en in nieuwsbrieven?

Procesverbeteren.nl is hét kennisplatform in de Benelux voor procesverbetering. Als adviesbureau op het gebied van continu verbeteren of verandermanagement, of als leverancier van Lean productiemiddelen of software, is het daarom een goed idee om te gaan adverteren op onze site. Dit is al mogelijk vanaf 24 euro per maand. Wij brengen u in beeld, en denken graag met u mee!

> meer informatie
Forum:
Aanvullingen bij artikelen verschijnen zowel op het forum als in de betreffende artikelen!

  Aanvullingen: 
  > Lijst interactieve artikelen
  Discussie:
  > Overige forum berichten

Vacatures:
  > Naar vacatures

Engelstalige site:
    > Naar Engelstalige zustersite, business-improvement.eu x

B. Kort nieuws


Agenda Procesverbeteren.nl
Adverteerders kunnen gratis hun events plaatsen in onze agenda, via deze link. Incidenteel (ter kennismaking) geldt dit ook voor anderen. Events die wij zelf erg belangrijk vinden nemen wij sowieso op.

Semi-procesindustrie
In samenwerking met vakbladen zijn we op zoek naar cases (te interviewen bedrijven) in de procesindustrie. Denk aan bedrijven die vloeistoffen of vaste stoffen verwerken, bijvoorbeeld in de sectoren food/feed/chemie/pharma/delfstoffen. Als u kunt worden geïinterviewd, neem dan contact met ons op, en geef daarbij kort aan waarover u wilt vertellen.
Ook interviewtips buiten de semi-procesindustrie zijn altijd welkom!

Smart Industry
Met welk productie-apparaat kun je flexibel op de marktvraag inspelen? En welke logistieke en visuele hulpmiddelen kunnen daarbij helpen? Op het site-gedeelte flexibele hardware gaan we op dit soort vragen in. Ook daartoe zijn we op zoek naar leuke cases. Heeft u tips, laat het ons weten. In cases smart industry (industrie 4.0) zijn wij extra geïnteresseerd!

Het laatste nieuws staat altijd op onze nieuwspagina. Bezoek daarom regelmatig onze site!

C. Informatie wachtwoorden & registratie
Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?
Via aanpassen registratie kunt u, op basis van het bij ons bekende e-mail adres, gegevens wijzigen! Meer uitleg desgewenst op het site-gedeelte mijn procesverbeteren.nl

Pas tijdig uw e-mail adres aan!

Geregistreerden (mensen met password) doen ook dit via aanpassen registratie. Doe dit tijdig, want als uw e-mail adres niet meer actief blijkt worden uw gegevens gewist.
Nieuwsbrief geabonneerden zonder registratie (zonder password) die hun mailadres willen wijzigen kunnen eenvoudig hun e-mail adres afmelden (zie hieronder) en zich daarna meteen aanmelden met het nieuwe e-mail adres.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
U krijgt deze nieuwsbrief elke twee maanden gratis toegezonden. Uw e-mail adres wordt niet gebruikt om u reclame-materiaal te zenden, ook niet van "zorgvuldig" geselecteerde derden! Wilt u onze nieuwsbrief desondanks niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.

Ontving u deze nieuwsbrief volgens u ten onrechte of blijft u - vaker dan indicenteel - duplicaten ontvangen? Bericht ons dat dan z.s.m. per e-mail
© Procesverbeteren.nl 2005-2016    [ home ]    [ Privacy & (Dis)claimer ]    [ E-mail ]