Nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik hier voor online versie of plak de volgende URL in uw browser:
www.procesverbeteren.nl/pers/jan17.htm

Nieuwsbrief no.59
jan/feb 2017

één nuttige e-mail per 2 maanden
Procesverbeteren.nl
Inspiratie door diepgaande praktijkverhalen

Natuurlijk veranderen: Go with the Flow

Heeft u goede voornemens voor het nieuwe jaar? En hebben die ook te maken met uw werk? Dan is het maar een kleine stap naar verandering van organisaties, en naar ‘verandermanagement’. Ik doe al een tijd lang onderzoek naar dat laatste begrip, dat behoorlijk vaag en ongedefinieerd blijkt. Soms dringt een vergelijking met de manier waarop mensen hun huis schoonmaken zich aan mij op. Er zijn heel veel bekende gereedschappen, maar verder geeft iedereen zijn eigen invulling aan ‘het verandervak’.

Aquarium in Burgers' Zoo

Er zijn ook steeds nieuwe trends. Het afgelopen jaar bezocht ik diverse verandermanagement congressen, waarvan twee in Burgers' Zoo, waar bovenstaande foto is genomen.

Bij die congressen viel me een soort go with the flow beweging op. Je zou die trend ook ‘natuurlijk veranderen’ kunnen noemen. Je maakt daarbij gebruik van de evolutie die er van nature al in bedrijven plaatsvindt, en die evolutie versnel je vervolgens in een door jou gewenste richting. Dat idee vind ik zo gek nog niet. Ook sommige Lean sensei’s denken namelijk zo. Een verbetering zal volgens hen alleen werken als de aangepaste flow van de materialen de natuurlijke evolutie volgt, en dus niet strijdig is met de natuurwetten.
 
Vertaal je dit naar verandermanagement, dan moet verandering aansluiten bij de natuurlijke wijze waarop menselijk (groeps)gedrag zich aanpast aan nieuwe omstandigheden. Daarbij kun je bijvoorbeeld inspiratie putten uit de natuur, die vanzelf evolueert naar fit for purpose.

Daarop voortbordurend zijn de ideeën uit het boek De Corporate Tribe, besproken in deze nieuwsbrief, interessant. In dat boek wordt gesteld dat alle organisatie-vragen waar een groep bij het definiëren van hun interne en externe betrekkingen tegenaan kan lopen, in onze vele culturen al wel eens zijn beantwoord. Die principes zijn verzameld door antropologen. Rituelen, vergaderprincipes en overgangsriten van tribes zou je daarom kunnen inzetten in bedrijven om deze ‘natuurlijk’ te laten veranderen. Daar zijn overigens ook wel een paar kanttekeningen bij plaatsen, en dat doen we dan ook.

Toch blijft het idee om veranderingsprocessen natuurlijker te laten verlopen aantrekkelijk. Daarbij wil je wel dat er wordt bewogen in de gewenste richting. Eén van de manieren om de richting te beïnvloeden is het principe van infectie, wat in een overzichtsartikel in deze nieuwsbrief aan de orde komt. Hierbij wordt een organisatie als het ware besmet met het nieuwe, gewenste gedrag. Als patiënt zero kunnen daarbij sneezers fungeren, mensen die van nature dat gedrag al vertonen.
En zijn die sneezers er niet, dan kun je altijd zelf als wavemaker het vliegwiel in gang zetten, door een aanstekelijke positiviteit uit te stralen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan mensen zoals Elon Musk, bekend van onder meer Tesla en SpaceX, en in ons land Jos de Blok.

Wat mag u van ons verwachten dit jaar? Natuurlijk weer veel nieuwe bedrijfscases, boekbesprekingen en overzichtsverhalen. In één van die verhalen zullen we alsnog proberen te komen tot een definitie van verandermanagement.    

Ik wens u een goed en succesvol 2017!

 

Dr Ir Jaap van Ede,
hoofdredacteur procesverbeteren.nl
> Reageer op deze blog

Kort nieuws m.b.t. de gebruiksvriendelijkheid van ons platform:


A. MOBIEL-VRIENDELIJKE VERSIE
Sinds vorig jaar is er een speciale layout voor SMARTPHONES. Als de smartphone-layout actief is, staat dit in het topmenu. Op de openingspagina staat linksboven een button waarmee u desgewenst van layout kunt switchen (ook handig als u extra grote letters wilt op uw desktop).

B. Interactieve artikelen. De lijst met interactieve artikelen vindt u hier.

C. Wijzigen gegevens. Bent u bijvoorbeeld uw wachtwoord kwijt of wilt u uw e-mail adres aanpassen? Begin hier.

D. Sommige artikelen zijn (deels) afgeschermd. Na (gratis) registratie kunt u echter altijd alles lezen! Wat wij adviseren:
  • Geen wachtwoord? Registreer (gratis en spamvrij)
  • Wachtwoord kwijt? Maak een nieuw wachtwoord aan met uw e-mail adres
  • Bent u de enige gebruiker van uw computer? Kruis dan bij het inloggen "onthoud mij"  aan. Hierna wordt u bij elk bezoek automatisch herkend en hoeft u dus niet steeds opnieuw in te loggen!
D. Volg ons ook via Twitter
Zoekt u een adviseur, leverancier of een opleiding?

Dit zijn de partijen die bij ons adverteren, en die daarmee laten zien dat ze verspreiding van kennis over procesverbetering een warm hart toedragen!

A1. Overzicht nieuwe artikelen:   

1. Lead & Change: Zoek sneezers, word een wavemaker
    Verslag: Jaarcongres Verandermanagement 2016

2. Lead & Change: Natuurlijk veranderen leren van tribes
    Boek: De Corporate Tribe

3. Lean: Sneller, beter, goedkoper én leuker bouwen
    Case: Dura Vermeer

4. Agile: Agile versus Lean?
    Onderzoeksartikel

Samenvattingen van bovenstaande artikelen staan hieronder, meer artikelen vindt u via ons nieuwsarchief en nieuwsbriefarchief. Ook kunt u op verschillende manieren zoeken in ons bestand met honderden case-beschrijvingen, boekbesprekingen en artikelen!
In ons nieuwsbriefarchief houden wij zoveel mogelijk de weblinks up-to-date. Daarom raden wij u aan oude nieuwsbrieven via dat archief te raadplegen.
Heeft u een op- of aanmerking, idee, onderwerp-suggestie of case? Mail ons, ook wij worden graag steeds beter!


A2. Samenvattingen nieuwe artikelen:

1. Lead & Change: Zoek sneezers
    Verslag: Jaarcongres Verandermanagement 2016

Wavemakers creëren een ripple effect
^ Wavemakers creëren een ripple effect

Infecteer organisaties met positieve energie, wees aanstekelijk, en omarm het afwijkende. Dit was de rode draad tijdens het Jaarcongres Verandermanagement 2016, afgelopen december in Burgers' Zoo.

In plaats van verandering af te dwingen, kun je beter op zoek gaan naar sneezers. Deze ‘verkouden’ mensen kunnen een organisatie op een positieve manier besmetten, omdat ze vanzelf al bewegen in de goede richting. Ook ‘kraaien op de kop’, mensen die op het oog vreemd reageren, zijn echter je aandacht waard. Luister je namelijk niet naar deze Harry’s, dan krijg je steevast herrie. Bovendien, mogelijk hebben sommige Harry’s wel gelijk.

Verder kun je ook zelf, als wavemaker, jouw organisatie en soms zelfs de wereld gaan infecteren met positieve ideeën, die zich dan als een olievlek uitbreiden.

De hamvraag bij dit alles is natuurlijk, op zijn Brabants:
hoe-doe-de-ge-da?

> lees verder   
   > reageer onderaan artikel

2. Lead & Change: Leren van tribes
    Boek: De Corporate Tribe

Jitske Kramer, Danielle Braun en hun boek
^ Jitske Kramer, Danielle Braun en hun boek

Alle organisatie-vragen zijn in onze vele culturen wel eens gesteld en op verschillende manieren beantwoord. We zijn dat in onze bedrijven alleen vergeten, stellen Jitske Kramer en Danielle Braun in hun bestseller De Corporate Tribe. Je kunt omgangsvormen en rituelen van stammen oftewel tribes gebruiken, om daarmee veranderprocessen een natuurlijker verloop te geven. Ontsteek kampvuren, houd ghotla’s en organiseer rites de passage!

De Corporate Tribe is een origineel boek met nieuwe en verrassende inzichten. Toch ook een kanttekening: soms zijn de vertalingen van tribe-gedrag naar corporate-gedrag nogal kort door de bocht.

> lees verder   
   > reageer onderaan artikel
3. Lean: Sneller, beter én leuker bouwen
    Case: Dura Vermeer

Bouwproject Dura Vermeer
^ Bouwproject Dura Vermeer

Bij bouwprojecten zijn veel verschillende partijen betrokken. Vaak hebben die enkel oog voor hun eigen bijdrage. Het gevolg: veel verspilling in tijd, materialen en capaciteit.

Dura Vermeer gooide het roer om: bouwen moest sneller, beter, goedkoper en leuker kunnen. Bouwprojecten worden sindsdien gezamenlijk gepland, gemonitord, en continu verbeterd. Dit gebeurt op basis van de Last Planner methode. Die methode komt neer op snel opeenvolgende planningscycli, rond de vragen: wat zóu je doen, wat kún je doen, wat beloof je te doen, en wat heb je gedaan. Heldere beloften, die meestal worden nagekomen, zijn het gevolg.

Zo ontstaat een extended enterprise die werkt aan één gemeenschappelijk doel: waarde voor de eindklant. Lean-tools zoals Go to the Gemba completeren de aanpak.

De resultaten liegen er niet om: Huizen worden 40% sneller gebouwd, en er zijn vrijwel geen ‘opleverpunten’ meer!


> lees verder

4. Agile: Agile versus Lean?
    Onderzoeksartikel

Agile en Lean zijn als yin en yang
^ Agile en Lean zijn als yin en yang

Agile oftewel wendbaar willen zijn, lijkt het tegendeel van Lean, efficiënt willen zijn.

Inmiddels bestaan er allerlei tools om Agile te worden, zoals Scrum, Lean Startup en Holacracy. Al die methodes werken volgens sense and respond: je signaleert verander-opties, onderneemt actie om deze te verzilveren, en je checkt het resultaat .

Lean-specialisten zal dat bekend in de oren klinken! Er is immers een sterke overlap met de bekende plan-do-check-act cyclus. Agile en Lean zijn daardoor als Yin en Yang, of als keerzijden van één medaille. Daarbij is de hamvraag: hoe houd je de juiste balans?

> lees verder   
   > reageer onderaan artikel
Advertorial
Adverteer op procesverbeteren.nl

Banners op site en in nieuwsbrieven
^ Uw banner op onze site en in nieuwsbrieven?

Procesverbeteren.nl is hét kennisplatform in de Benelux voor procesverbetering. Als adviesbureau op het gebied van continu verbeteren of verandermanagement, of als leverancier van Lean productiemiddelen of software, is het daarom een goed idee om te gaan adverteren op onze site. Dit is al mogelijk vanaf 24 euro per maand. Wij brengen u in beeld, en denken graag met u mee!

> meer informatie
Forum:
Aanvullingen bij artikelen verschijnen zowel op het forum als in de betreffende artikelen!

  Aanvullingen: 
  > Lijst interactieve artikelen
  Discussie:
  > Overige forum berichten

Vacatures:
  > Naar vacatures

Engelstalige site:
    > Naar Engelstalige zustersite, business-improvement.eu x

B. Kort nieuws


Agenda Procesverbeteren.nl
Adverteerders kunnen gratis hun events plaatsen in onze agenda, via deze link. Incidenteel (ter kennismaking) geldt dit ook voor anderen. Events die wij zelf erg belangrijk vinden nemen wij sowieso op.

Smart Industry
Met welk productie-apparaat en welke software kun je flexibel op de marktvraag inspelen? En welke logistieke en visuele hulpmiddelen kunnen daarbij helpen? Op de site-gedeeltes (Lean) hardware en (Lean) software gaan we op dit soort vragen in. Ook daartoe zijn we op zoek naar leuke cases. Heeft u tips, laat het ons weten.
In cases smart industry (industrie 4.0) zijn wij extra geïnteresseerd!

Het laatste nieuws staat altijd op onze nieuwspagina. Bezoek daarom regelmatig onze site!


C. Informatie wachtwoorden & registratie

Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten?
Via aanpassen registratie kunt u, op basis van het bij ons bekende e-mail adres, gegevens wijzigen! Meer uitleg desgewenst op het site-gedeelte mijn procesverbeteren.nl

Pas tijdig uw e-mail adres aan!

Geregistreerden (mensen met password) doen ook dit via aanpassen registratie. Doe dit tijdig, want als uw e-mail adres niet meer actief blijkt worden uw gegevens gewist.
Nieuwsbrief geabonneerden zonder registratie (zonder password) die hun mailadres willen wijzigen kunnen eenvoudig hun e-mail adres afmelden (zie hieronder) en zich daarna meteen aanmelden met het nieuwe e-mail adres.
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
U krijgt deze nieuwsbrief elke twee maanden gratis toegezonden. Uw e-mail adres wordt niet gebruikt om u reclame-materiaal te zenden, ook niet van "zorgvuldig" geselecteerde derden! Wilt u onze nieuwsbrief desondanks niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.

Ontving u deze nieuwsbrief volgens u ten onrechte of blijft u - vaker dan indicenteel - duplicaten ontvangen? Bericht ons dat dan z.s.m. per e-mail
© Procesverbeteren.nl 2005-2017    [ home ]    [ Privacy & (Dis)claimer ]    [ E-mail ]